Workshops og oplæg

Du kan booke gratis workshops og oplæg, som inspirerer til at gå i dialog med børn og unge omkring deres trivsel.

Workshops

Fold alle ud

Workshops for forældre på din skole eller i din forening

Som forælder kan det være svært at håndtere børns onlineliv, at engagere sig i det på en relevant måde og sætte meningsfulde grænser. Det kan fx være svært at følge med i, hvem ens barn har kontakt til eller bliver introduceret til.

Det kan du blive klogere på ved at booke en workshop til forældre på din skole, i din forening eller i det trossamfund, du er tilknyttet. I workshoppen præsenteres den nyeste viden om børn og unges brug af forskellige medier, hvad medierne tilbyder, og hvordan forældre bedre kan indgå i dialog med barnet/den unge om onlinelivet. 

Workshoppen er gratis og afholdes af Center for Digital Pædagogik. 
Du kan booke via e-mail til Sandra@cfdp.dk


Undersøgelse af forældres oplevelser af deres børns liv på nettet

En betragtelig andel af københavnske forældre har inden for det seneste år opdaget, at deres barn er stødt på problematisk indhold online. Det viser en ny undersøgelse.

Læs mere om undersøgelsen 

Workshops for skoleelever

Hvis du er skolelærer, kan du booke en workshop til dine elever med fokus på at øge børn og unges forståelse af medborgerskab og styrke deres sociale kompetencer og kildekritiske bevidsthed. 

Du har også mulighed for at gøre brug af elevworkshops, hvis du er ansat i en klub eller i en forening. 
Kontakt os på forebyggelse@kk.dk eller ring på 40 21 71 98

Det er gratis at booke en workshop. De bookes efter først-til-mølle princip. 

Læs mere om gratis workshops til skoler i København.

Onlineværktøjer til børn og unge i skolerne

Vi anbefaler læringsværktøjerne fra platformen on-undervisning.dk., hvis du som skolelærer, gymnasielærer eller klubmedarbejder ønsker et øget fokus på de unges digitale kompetencer og bevidsthed. 

Du kan fx finde undervisningsmateriale om Fake News til udskolingselever og undervisningsmateriale om Digital Dømmekraft til mellemtrinnet. 

Klik ind på On-undervisning.dk  og find en masse materiale og inspiration 

On-undervisning er finansieret af Børne- og Undervisningsministeriet og værktøjerne er udviklet af specialiserede digitale aktører fx Center for Digital Pædagogik og Medierådet for børn og unge. 

 

Opkvalificering af lærere, pædagoger og andre fagpersoner

Fold alle ud

Gratis opkvalificering af lærere, pædagoger og andre fagpersoner

Er du lærer, pædagog, klubmedarbejder, gadeplansarbejder?  Eller arbejder du i psykiatrien? 

Som fagpersoner spiller du en afgørende rolle i at styrke de unges kritiske sans og bemærke tidlige tegn på mistrivsel. 
Vi tilbyder gratis opkvalificering inden for centrale områder, der kan styrke jeres kompetencer og handlemuligheder:

  • Styrk dialogen om unges online adfærd og demokratiske rettigheder Center for Digital Pædagogik præsenterer den nyeste viden om unges online liv, risikoadfærd samt demokratiske rettigheder online. Gennem casearbejde, reflektionsøvelser og dilemmaer fra egen praksis får I et fælles sprog og en øget forståelse, der kan optimere samarbejdet og forebygge misforståelser i bekymrende sager. Book direkte via sandra@cfdp.dk

     

  • Bekymringstegn, Barnets lov, ekstremisme og negativ social kontrol – værktøjer og handlemuligheder
    Få overblik over kravene i Barnets lov og bliv klædt på til at genkende og handle på bekymringstegn ved negativ social kontrol og ekstremisme. To eksperter deler viden om håndtering og veje til sparring og vejledning. Dette oplæg ruster jer til at handle relevant og vide, hvornår der er behov for andre fagligheder. 

     

  • Konflikthåndtering og håndtering af specifikke trivselsudfordringer
    Tilbuddet bliver skræddersyet til jeres konkrete behov, og kan fokusere på aktuelle trivselsudfordringer på jeres skole eller institution. Et eksempel er en workshop i konflikthåndtering. Her får I indsigt i konflikters dynamikker, I styrker jeres egen rolle i konfliktsituationer og får konkrete redskaber til at støtte unge i konstruktive løsninger samt introduktion til genoprettende processer. 

Oplæggene er gratis. 

Du kan høre nærmere og booke via: 
Telefon  40 20 71 98 
Mmail:  forebyggelse@kk.dk