Workshops og oplæg

Du kan booke både workshops, oplæg eller dilemmaspil, som inspirerer til at gå i bedre dialog med børn og unge.

Workshops

Vis alle

Workshops for forældre på din skole eller i din forening

Som forælder kan det være svært at håndtere børns onlineliv, at engagere sig i det på en relevant måde og sætte meningsfulde grænser. Det kan fx være svært at følge med i, hvem ens barn har kontakt til eller bliver introduceret til.

Det kan du blive klogere på ved at booke en workshop til forældre på din skole, i din forening eller i det trossamfund, du er tilknyttet. I workshoppen præsenteres den nyeste viden om børn og unges brug af forskellige medier, hvad medierne tilbyder, og hvordan forældre bedre kan indgå i dialog med barnet/den unge om onlinelivet. 

Workshoppen er gratis og afholdes af Center for Digital Pædagogik. Du kan booke via e-mail til Sandra@cfdp.dk


Undersøgelse af forældres oplevelser af deres børns liv på nettet

En betragtelig andel af københavnske forældre har inden for det seneste år opdaget, at deres barn er stødt på problematisk indhold online. Det viser en ny undersøgelse.

Læs mere om undersøgelsen 

Workshops for skoleelever

Hvis du er skolelærer, kan du booke en workshop til dine elever med fokus på at øge børn og unges forståelse af medborgerskab og styrke deres sociale kompetencer og kildekritiske bevidsthed. 

Det er gratis at booke en workshop. De bookes efter først-til-mølle princip, og du kan læse mere om den herunder.

Gratis workshops til skoler i København.

Dilemmaspil til børn og unge i udskolingen

Dilemmaspillet er udarbejdet af Center for digital Pædagogik i samarbejde med Københavns Kommune  og kan anvendes af skolelærere, klubmedarbejdere og andre med kontakt til børn og unge i udskolingen. 

Dilemmaspillet er gratis og kan tilgås her inkl. vejledning til brug af spillet 

Opkvalificering af lærere, pædagoger og andre fagpersoner

Vis alle

Book et oplæg

Skolelærere, klubmedarbejdere, gadeplansmedarbejdere og medarbejdere i psykiatrien er eksempler på fagpersoner, som kan spille en stor rolle i at styrke unges kritiske sans i mødet med verden.

Det er samtidig fagpersoner, som ofte vil være de første til at bemærke adfærdsændringer og tegn på, at nogen kan være på vej ud i ekstremisme eller er udsat for negativ social kontrol. Men hvad skal man være opmærksom på, hvad kan man selv gøre, og hvornår er der behov for andre fagligheder?

Det kan du og dine kolleger blive klogere på ved at booke et oplæg om bekymringstegn og handlemuligheder ved bekymring for ekstremisme og negativ social kontrol. Vi tilbyder også gratis kurser vedr. fx børn og unges digitale liv og adfærd samt kursus i konflikthåndtering. 

Oplægget er gratis. 

Du kan høre nærmere og booke via tlf.:  40 20 71 98 eller e-mail: forebyggelse@kk.dk